11 juni 2022
14:00

Vänersborgs FK

Referat: Karlslunds IF FK - Vänersborgs FK

Idag var det proppen ur för Karlslunds IF FK som vinner hemma mot Vänersborgs FK med klara 4-0, en fullt rättvis seger där Karlslund har kontroll från första minut till sista.

Inför matchen har Karlslund ett antal bortfall av olika anledningar, vilket gjorde att det gavs chans till andra att få matchspel, där vi idag fick se tre spelare från U19-truppen debutera i Division 2 under den andra halvleken, i form av 17-åringarna Adam Kjell, Denniz Mohammed och 16-årige Abdikhaliq Mohamud. Utöver detta byttes även 17-årige Vincent Eriksson in från U19-truppen, men som redan hunnit debutera i tidigare match.

Karlslund gör 1-0 efter en kvart genom Christer Lipovac som vinner bollen och blir fri med målvakten, och behärskat lägger bollen i mål. I slutet av den första halvleken spelar Lukas Julher in bollen till Ebrima Jaiteh som från snäv vinkel petar in bollen i mål. Minuten senare vinner Helmer Andersson en duell och får fram bollen till Jens Grönneberg Johansen som trycker upp bollen i nättaket till 3-0, innan domaren blåser av för halvtidspaus.

I den andra halvleken slår Karlslund av lite på tempot inledningsvis, men in den 64:e minuten klackar Jaiteh snyggt fram bollen till Grönneberg Johansen som från vänster inne i straffområdet sätter 4-0.

Rasmus Forsell i målet har inte mycket att göra under matchen, och tyckte kanske att han borde få göra sig värd en ny hållen nolla, så han gör en kalasräddning i slutet av matchen och ser till att han och laget håller sin sjätte nolla för säsongen, och Forsells tionde i sin 38:e seriematch.

Segern var det inget att snacka om, och kul att det även kunde släppa målmässigt för laget. Sist men inte minst också kul att våra unga talanger får speltid.

Nästa match för Karlslunds IF FK spelas den 19 juni på bortaplan mot Nordvärmland FF.